2012. június 12., kedd

Soul of the Game 2012

Az év egyik legfontosabb hip-hop és kosárlabda fesztiválja.
Kb. 600-an vettek részt idén is a Pillangó parkban megrendezett Soul of the Game eseményen, melyre július 9-én került sor. Kosarasok, táncosok, cheerleaderek, ugrókötelesek, parkourosok és graffitisek mutatták meg, hogy mit tudnak.

Én magam a húgommal, és egy fényképezőgéppel mentem el erre az eseményre, tekintve, hogy mindhárman szeretjük a hip-hoppot, és a kosárlabdát :)


A legrosszabb dologgal kezdtem... Elfelejtettem éjszakára a töltőre tenni az aksit... Ez az (egyik) legnagyobb hiba amit egy fotós elkövethet... És a másik: a töltőt se vittem magammal...
...DE!...
..még két egységem megmaradt, úgyhogy azzal takarékoskodhattam.


Egykor értünk oda, és úgy terveztük, hogy ötig ott is maradunk.
Amikor megérkeztünk a Top Flyers Cheerlading csapat éppen befejezte a bemutatóját, úgyhogy arról sajnos lemaradtunk, de mivel utána is ott maradtak a parkban, ezért csak sikerült lencsevégre kapni őket.


Egész nap különböző versenyek zajlottak. A kosármeccsek is, kisebb megszakításokkal folyamatosan zajlottak, úgyhogy amíg a következő bemutatóra vártunk, mindig volt mit nézni, fotózni. Meg is örökítettem néhány szép pillanatot.

A főbb programpontok vagy a centerpályán vagy a színpadon zajlottak, a következő Tatai Ugrókötelesek bemutatójához is a figyelmünk középre irányult. Nem is ok nélkül, hiszen olyan műsort adtak elő, hogy csak úgy néztünk. Amit ők egy, kettő vagy három ugrókötéllel csinálni tudtak, az valami észbontó volt! Nem csak simán ugráltak a kötéllel, nem, hanem kicsavarodva, fekvőtámaszba, spárgába, és kézenállva is ugráltak!


A break táncosok is folyamatosan gyakoroltak a Break Jam versenyre, potenciális célpontot képezve a fotósok számára. Az egész színpadot birtokba vették két program között. Kb. 8 évestől a 40 évesig, fiúk és lányok pörögtek a fejükön, hátukon, karjukon. Egyesével váltva egymást, mindenkinek megadva a lehetőséget, hogy bemutassa mit tud.


A Csillagszületikből ismert Appril Project is látogatását tette a parkban, és fel is lépett egy 4-5 perces érdekfeszítő tánccal.


A következő szünetben megnéztük, hogy a graffitisek mit alkotnak. Hát lázas munkában találtuk őket.


A nap egyik fénypontja a szintén Csillagszületikes Quantum XXL. Ők is a formájukat hozták, igaz, egy olyan produkcióval jöttek, amit már egyser bemutattak, de így is élvezetes volt. A színpaddal az volt a baj, hogy nem volt megvilágítva, és tető volt kifeszítve felette, így a közönség sokkal több fényt kapott, ami eléggé elvonja a figyelmet. Ennek kiküszöbölésére próbáltam minél közelebbi képkivágásokkal dolgozni.


Egy érdekes programpontra is sor került, amit őszintén szólva nem is nagyon értettem.
Guinness Rekord kísérlet kézenállásból. Egyszerre kellett 400 embernek kézenállnia a rekord megdöntéséhez, de - hát nem tudom - elég furán ment a dolog. Eleve azt mondták, hogy elég csak próbálkozni. (?) Aztán azt hogy az is beleszámít, aki csak segít felállni másoknak. (?) Végül a megszámolásnál először 10-es oszlopokba kellett állni, de amikor látták, hogy ez úgysem fog menni, akkor menni, akkor néhányan körbementek és megszámolták. (?)
Elvileg volt ott valami közjegyző (vagy mi) is, de őt nem láttam sehol.
Hát szervezésileg nem igazán volt a toppon a dolog. Az se tudom, hogy végül meg lett-e. (De van egy tippem). Mindegy. Én fotóztam, és ez akadt lencsevégre:
Amit még mindenképp kiemelnék az a Zsákolóverseny. Hát az egy élmény volt. Ez is olyan látványosság volt, amikor mindenki a center pályához gyűlt, és hát nem hiába. Olyan látványos zsákolások voltak, hogy a közönség egyiknél-másiknál majd' megőrült. Elképesztő volt!
És a nyeremény se volt semmi, 500.000 Ft értékű vásárlási utalvány az Árkádban. Tényleg nem semmi! No de a fotók se lettek rosszak! :D


És végül de nem utolsó sorban a nap fénypontja. Az, amire egész eddig mindenki várt. Az, ami az egész nap legfontosabb eseménye. Az, ami mára már világhírűvé vált, és méltó helyére emeli Magyarországot. Az, amire a fotósok külön memóriakártyával készültek. Az, amire a kerületi TV is kijött...
A FACE TEAM!!!
na ekkor merült le az akksim...

Köszi, hogy végigolvastad. Ha tetszett, kommentelj nyugodtan, oszd meg facebookon, ha nem tetszett akkor is. :)
Mégtöbb kép itt!!!

3 megjegyzés:

 1. Wow, durva. Tök jók a képeid. Nem is tudok kedvencet választani, annyira eredetiek, és szinte mindegyikben van valami különleges. Szép napot! :)

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm! Örülök hogy tetszik! :)
  Neked is szép napot!

  VálaszTörlés
 3. Tényleg jók a képeid...!!!! :Đ :)))

  VálaszTörlés