2011. december 1., csütörtök

Nem lesz hideg, de én fázom!

Vedlik a kutyánk... én hiszek neki... általában igaza van.
Hogy fehér karácsonyunk most se lesz az biztos, de remélem azért hó fog esni. Ha már tél van.
Remélem azért lesz lehetőség havat is fotózni nem csak latyakot, ha máskor nem legalább szilveszterkor (már csak azért is mert van néhány "gúd ájdia" -m).
Én nem vagyok fázós, és a telet is szeretem, de mostanában valamiért jobban fázom a kelleténél, pedig még nem is volt mínusz. Lehet, hogy ebben az is közre játszik, hogy múlthéten beteg voltam. Valami torok, vagy tüdő vagy végbél bajom volt, nemtom. De otthon maradtam.
Télikabátban és sálban, az ágyamban fetrengve jöttem rá arra, hogy kevesebbet kéne neteznem... Erre azért jöttem rá, mert így, hogy egész nap nem ültem gép előtt, hosszú volt a nap! Wow! Sz'al mostanában kevesebbet kockulok, így jut időm az ehhez hasonló hülyeségekre:

Fázom...



Az ötlet, már korábban megvolt bennem, de csak most sikerült véghezvinni.

Röviden írok arról hogy hogyan készült.

Három dolog kellett hozzá:
- dekorációs hó-spray (meglehetősen büdös, azon túl, hogy valószínűleg nem is egészséges beszívni...)
- egy profi fotóműhely (később leírom hogy ez mit takar)
- egy trikó
ennyi...

Munkához láttam. Gyorsan csekkoltam a fényviszonyokat, beállítottam a lámpákat és a derítőt. Valamint - hogy a háttér sötét legyen - felszereltem a reflektor oldalára egy speciális anyagból készült takaró vásznat, ami maximálisan elnyeli az oda nem illő fényeket. Ezután egy keveset tököltem, hogy álló vagy fekvő legyen a kép... (hát nem lett fekvő). Aztán irány a smikszoba.  Először belőttem a séróm, ez volt a legkönnyebb... Majd a pofámba fújtam egy adag sprét. Nanáhogy le is tüdőztem belőle, és ráadásul a fürdőszoba is havas lett. Cool. Na ezen gyorsan túlléptem, és miután nagynehezen kikapartam a műhavat a szememből, felvettem egy trikót, és hozzá is láttam. Utána gyorsan átfuttattam Lightroomon, és kész. Készült sok selejt, de csak összejött amit akartam, sőt még több is:


Már őrülten fázom

És most pedig felfedem a kulisszatitkomat (azért nem mindet):

A fotóstúdió


Állvány - teljes mértekben önrezgető, beépített automata bemozdulás generáló motorral
 
Tónuslámpa - speciális x-neon cső van benne ami az évszaknak megfelelően ugyanolyan kék

és a kedvencem:

Takaróvászon - különleges anyagból készült textília, ami olyannyira univerzális, hogy hideg estéken akár lábfejre is fölhúzható, profi fotósok által kifejlesztve



6 megjegyzés:

  1. Nem is emlékeztem rá, ahogy ennyire lófejed van :D:D Hallod nekem is hosszúkás a fejem, de ennyire... :D

    Egyébként az ötlet jó volt, a háttérrel van bajom csak, de majd legközelebb a zoknit, akarom mondani a takaróvásznat kifeszíted, vagy összevarrsz párat. :D

    Mellesleg vagy egy hete jutott eszembe egy ilyesmi sorozat, majd ez ügyben értekezünk.

    U.i.: a szóellenőrzést nyugodtan kiveheted, nekem amióta megvan a blog, azóta egy darab spam érkezett, az is 3 hónappal régebbi poszthoz.

    VálaszTörlés
  2. fényt jól eltaláltad tiszta télies ; grimasz technikád nagyban fejlődött, először azt hittem direkt nyújtottad meg a fejed ;nyihahah :D

    VálaszTörlés
  3. Te vagy a második aki ezt mondja! :D
    Sajnos az obi kicsit betorzít, de szerintem nem vészes.

    u.i. nem tudom mi az a szóellenőrzés, és nemtudom hol lehet kiszedni... :)

    VálaszTörlés
  4. Jó ez az írásod:D tetszik!

    VálaszTörlés