2011. október 20., csütörtök

Lemaradás... III. | Indafotós séta |

Mindenek előtt ezt a cikket nGyureenak ajánlom (:

Múlt szombaton - egész pontosan okt. 15-én - vlm által szervezett sétára indultam vagy két tucat Indafotóssal együtt a Fiumei úti Sírkertbe. Egy rövidke egyeztetés és megbeszélés után elindultunk a temető végébe, hogy aztán onnan visszafele kisebb csoportokban fotózzunk. Hát ez nem jött össze... egy csoportkép után már rögtön az elején szétesett a csapat, de legalább a "kisebb csoportok" megvalósult :)

Élet a halál előtt

Én magam is próbáltam felzárkózva maradni, de aztán valahogy csak sikerült leszakadnom.
Általában szükségem van néhány bemelegítő fotóra, amíg ráállok a dologra, ez most is így volt, de azért igyekeztem ezekből is kihozni (akár utólag) valamit.
Mikor már csak a Hold süt...
Az utolsó hegedűszó

A sírkert végébe érve már alig volt körülöttem valaki, de hát micsináljak, engem más dolgok vonzottak. Bár vlm mondta, hogy NE, de én azért mégis egyedül folytattam az utamat, néha-néha egy-egy ismerős-kevésbé ismerős alak azért feltűnt a fák között.

Ki van ott?


Bár kifejezetten jó kedvem volt aznap, temető hangulata azért néha elég erősen megfogott, és ennek a képek állták a következményeit. (persze ez nem minden esetben rossz, sőt)
Borostyán
Itt a lentebbi képen ez talán érződik is. Bár a fény viszonyok nem kedveztek (látszik is, hogy a kereszt árnyékban van), végül mégis csak sikerült azt a hangulat hullámot vissza adnom, amim akkor volt.

Már csak egyedül








Aztán valahogyan sikerült összefutnom egy nagyobb csoporttal, éppen azon bosszankodtam, hogy mehetek szervízbe, mivel a félgomb megadta magát, vagy legalább is elég durván kontaktos kezdett lenni. Már korábban is csinálta, de azt hittem, hogy ez függ valamilyen funkciótól, amit még nem ismerek.
Aztán most vált tisztává, hogy ez a funkció nem más mint a 'kontakt hiba'. Valahogy nem jövök ki vele, úgyhogy majd jövő héten elviszem szervízbe, hogy kikapcsolják, mert nekem nem sikerült.


Az angyal
Díszes oszlop


Kossuth mauzóleumához értünk, hát itt egyáltalán nem remekeltem, lehet, azért sem, mert már szorított az idő, sajnos el kellett búcsúznom, mert időre mentem az Erkel Ferenc Vegyeskart hangosítani. Mostanában a hangtechnika részesül előnyben, meg közrejátszik még sok más dolog is, úgyhogy azért is lett most ennyi lemaradásom.
De már kezdem behozni :)


Végül pedig miután fájó szívvel elbúcsúztam, elindultam kifelé, de még az ujjam nem bírt nyugton maradni. Pár kép még elsült. Ez az alábbi nagyon hajaz nGyuree fotójára. Hogy direkt vagy véletlenül? Ezt a kérdést lógva hagyom ;)
Neeeem, igazából teljesen máshol készült... :)

Gesztenye fák közt


További képek: http://indafoto.hu/kallodani

10 megjegyzés:

  1. :) Naugye, hogy sikerült összehozni a posztot. :) Na ja, aki először jár fényképezőgéppel a nyakában itt, az nem fogja kibírni, hogy ne fotózzon. Én se bírtam ki, pedig megígértem magamnak, hogy maja csak visszafelé.

    Mázlid volt, hogy nem fél perccel hamarabb kaptál le, ott, a bokrosban fotózás közben... :D:D

    A képek tetszenek, minnyá megyek indára, aztán kinyilvánítom, hogy melyik. :D Az éjszakai képnél egy kicsivel több kéket keverj még bele és a csúcsfényeket húzd visszább. Egyébként az is tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Aha, hát igen.

    Miért? :) Mi volt fél perccel hamarabb :O

    Köszi a tippeket, kérek még :D ...tényleg.

    VálaszTörlés
  3. Ja, most olvasom! Huhh! Na ez az! :)
    Tanulok valamit!
    Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Holnap annyit kapsz, hogy megzavarodsz. :D Igazán nincs mit :)

    VálaszTörlés
  5. Paff! Nem tudok menni holnap... ;(
    Már írtam korábban, hogy édesapámé a gép (bár én már vagy 10x-esét fotóztam vele mint ő, neki nincs rá ideje, pedig tud), és holnap ő viszi el... :(
    De amúgy is csak a felére tudtam volna menni a délutáni progim miatt... :(

    De nektek szép fényeket, eső- és balesetmentes túrát kívánok! :)

    VálaszTörlés
  6. Attól még eljöhetsz... Már csak a társaság miatt. Hm? :P

    VálaszTörlés
  7. A baj az hogy vendégségbe megyek, és ha a felére el is megyek, akkor is vsz. késni fogok, és mondjuk előtte még haza is jönnék, és hát Pesterzsébeten lakom (Dél-Pest)...
    Szóval ez most sehogy sem jön össze...

    VálaszTörlés
  8. ... Jó. Viszont ha van kedved, valamelyik nap összefuthatunk. Ki akarok menni az újköztemetőbe nagyszüleimhez, még mindenszentek előtt. Utálom a tömeget. Ha van kedved, kijöhetnél.

    VálaszTörlés
  9. Hm. Oké! Naná hogy van kedvem!
    Mikor? Arrafelé laksz?

    VálaszTörlés
  10. Ő... Bocs, hogy csak most... Dobj egy mélt ide, aztán cserélünk telszámot, megbeszéljük. n.gyuree(kukac)gmail(pont)com

    VálaszTörlés